Video: Hiinas peeti madalalt kõrguselt sooritatavate langevarjuhüpete võistlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellel kolmapäeval sai Hiinas alguse kolmepäevane madalalt kõrguselt sooritatavate langevarjuhüpete võistlus. 16 osavõtjat olid pärit sellistest riikidest nagu USA, Brasiilia, Venemaa, Austraalia, Šveits ja Norra. Kohal olid ka maailmameistrid ja -rekordiomanikud Sean Chuma, Sebastian Alvarez, Rex Pemberton ja Espen Fadnes.

Võistlus avati maailma pikimal Yunduani klaasist kõnniteel, mis on ehitatud kalju servale ning asub Chongqingi piirkonnas. Hobuserauakujuline sild on 26,68 meetrit pikk ning see asub maapinnast 718 meetri kõrgusel. Sillale võib korraga minna kuni 200 inimest, kuigi ohutuse mõttes ning parema kogemuse saamiseks lastakse sillale 30 inimest 30 minutiks. Sild avati 2015. aasta aprillis ning selle külastamiseks tuleb välja käia 10 dollari suurune sissepääsutaks.

Võistluse eesmärk oli osavõtjatel sooritada hüppe alguses kolme sekundi jooksul etteantud trikk ning pärast mõnesajameetrist vabalangust avada langevari. Mõningad langevarjueksperdid ütlevad, et langevarjuhüppe sooritamiseks piisab 30 meetrist, kuid selline kõrgus ei ole soovitatav. The Guardian kirjutab, et 1999. aastal sooritas üks inimene eduka langevarjuhüppe Rio de Janeiros asuvalt Lunastaja Kristuse kujult, mille kõrgus koos jalamiga on 38 meetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles