Arvamusfestivali eel: õpetajateenistus kohustuslikuks, kõigile! (12)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arvamusfestivali eel tutvustab Postimees kõige põnevamaid ja ootamatumaid teemasid. Silver Sillak avaldab lootust, et ühel päeval läbime ajateenistuse kõrval ka õpetajateenistust. Vaata videot!

Kuidas muuta elukestev õppimine elustiiliks ning aidata täiskasvanutel mõista õppimise väärtust ja õpetamise keerukust? Kust leida pädevaid ja tänapäevast õpikäsitust tundvaid õpetajaid, kui neid on koolis juba praegu puudu, õpetajaskond vananeb ja probleem üksnes süveneb?

Kõige tõhusamalt saab õppimisest ja õpetamisest aimu ise õpetades. Pakume välja idee kohustuslikust õpetajateenistusest: sarnaselt ajateenistusega on iga Eesti inimene kohustatud töötama oma elus mingi aja teisi õpetades. Igaühel on mõni kirg, oskus või hobi, mida teistega jagada.

See võib olla kooliaine (ajalugu, muusika, füüsika), valikaine (programmeerimine, reklaam ja müük, moderntants, ornitoloogia) või ka väga spetsiifiline oskus (laenunõustamine, Seto pitsi või veiniriiuli valmistamine).

Õpetajateenistuse võib läbida kohe pärast kooli või ükskõik millal enne pensionile jäämist. Kuidas korraldada õpetajateenistuse ajal tasu ja toetus? Mis on tööandjatel õpetajateenistusest kasu? Kui kaua võiks õpetajateenistus kesta: kuu, kolm kuud, pool aastat, aasta?

Arvamusfestival toimub 11-12. augustil Paides. Eesti Meedia ala teemadega saab tutvuda Arvamusfestivali kodulehel.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles