Video: Mehhikos esitleti 93 miljoni aasta vanust hästi säilinud fossiili

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehhiko kirdeosas asuv põuane kõrbeala paljastas hästi säilinud ja seni avastamata mereroomaja täieliku skeleti, mis on hinnanguliselt 93 miljonit aastat vana ning milles on ka näha pehmeid kudesid.

Fossiili leidis Vallecillo'st endine linnapea Mauricio Fernandez 2011. aastal ning tema järgi pandi mereroomajale nimeks «Mauriciosaurus Fernandezi».

Ajaloolise roomaja fossiililt on ka näha tema pehmed koed kaela, jalgade, torso ja saba juures. Hinnanguliselt oli roomaja pikkus 180 ning laius 120 sentimeetrit.

Mauricio Fernandez peab oma kodus pressikonverentsi. Tema kõrval on hästi säilinud fossiil, mille nimeks pandi «Mauriciosaurus Fernandezi».
Mauricio Fernandez peab oma kodus pressikonverentsi. Tema kõrval on hästi säilinud fossiil, mille nimeks pandi «Mauriciosaurus Fernandezi». Foto: DANIEL BECERRIL/REUTERS/Scanpix

Mehhiko on oma kliima tõttu paleontoloogide seas üks peamisi maid, kus käiakse dinosauruste jäänuseid otsimas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles