Penalti vs bullit: millise muutuse tooks van Basteni idee jalgpalli? (2)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) tehniline direktor Marco van Basten tegi hiljuti mitu ettepanekut, kuidas senist jalgpallimängu põnevamaks muuta. Üks uuendus oleks penalti muutmine bullitiks. Mida see tähendab?

Bulliti termin on pärit hokist. Jalgpallimaailma üle kantuna tähendab see, et mängijad alustaksid hoovõttu 25 meetri kauguselt ning triblaksid siis värava poole. Mängijad peaksid otsustama, kas sooritavad pealelöögi või otsustavad väravavahist mööda mängida. Samas peaks see kõik toimuma kaheksa sekundi jooksul. «See eeldab jalgpalluritelt rohkem oskusi ning õnnefaktor oleks väiksem. See oleks jalgpallile rohkem omane, kuid närvidemäng säiliks,» arvas van Basten.

FC Levadia esindusmeeskond proovis omal käel järgi, kumma taktika kasutamine neil paremini õnnestub. Vaata videost, millise variandiga jäid mehed rohkem rahule.

Mõlemal juhul läks viiest karistuslöögist väravasse kolm.

Loe lisaks:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles