Fotod ja video: Obama peale vihased ateenlased hakkasid linnas laamendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ateenas tulid eile õhtul tänavatele tuhanded inimesed, et avaldada meelt USA presidendi Barack Obama visiidi vastu.

Peamiselt vasakäärmuslastest noored ja kommunistliku partei toetajatest meeleavaldajad kandsid loosungeid, kus oli kirjas «Soovimatu» ja «Me tervitame sõjapõgenikke, mitte Obamat!.»

Meeleavaldajad Ateena tänavatel hoiavad erinevaid plakateid. / Louisa Gouliamaki / AFP
Meeleavaldajad Ateena tänavatel hoiavad erinevaid plakateid. / Louisa Gouliamaki / AFP Foto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP

«Me kogunesime siia protesteerima Obama visiidi vastu. Me ei avalda meelt otseselt tema vastu. Kui siia oleks tulnud Clinton või Trump, oleksime ikka siia kogunenud. Meile lihtsalt ei meeldi USA välispoliitika. See mõjutab meie riiki ja teisi Vahemere maid,» ütles meeleavaldaja Arasios CCTV-le antud intervjuus.

Muidu rahulikult kulgenud protestiaktsioon muutus vägivaldseks siis, kui grupp meeleavaldajaid püüdis parlamendihoone ja USA saatkonna juurde jõudmiseks murda läbi politseinike ahela.

Meeleavaldajad seisavad Ateena tänavatel vastamisi märulipolitseinikega. / Louisa Gouliamaki / AFP
Meeleavaldajad seisavad Ateena tänavatel vastamisi märulipolitseinikega. / Louisa Gouliamaki / AFP Foto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP

Kokkupõrked viisid lõpuks selleni, et osa meeleavaldajatest hakkasid märulipolitseinike Molotovi kotkeilide ja kividega loopima.

Märulipolitseinikud põiklevad Ateena tänavatel meeleavaldajate visatud Molotovi kokteilide eest.
Märulipolitseinikud põiklevad Ateena tänavatel meeleavaldajate visatud Molotovi kokteilide eest. Foto: Yorgos Karahalis / AP

Barack Obama on Kreekas kahepäevalisel visiidil. Ta on esimene USA president pärast 1999. aastat, kes Kreekat külastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles