Video: Itaalia politsei vahistas kapi taga peidus olnud maffiabossi

Kaspar Virks
, videotoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia politsei avalikustas eile video tagaotsitava maffiabossi Antonio Pelle vahistamisest. Viis aastat võimude eest põgenenud 54-aastane Calabria maakonna mafiooso peitis ennast oma koju ehitatud salajases ruumis. 

Videos on näha, kuidas Pelle pistab võimuesindajatega suhtlemiseks pea välja suure garderoobikapi otsast. Lõpuks ronib ta kapi otsast alla ning laseb oma käed raudu panna.

Pelle kuulus Itaalia siseministeeriumi kõige ohtlikumate kurjategijate nimekirja. Nüüd ähvardab meest 20-aastane vangistus narkootikumide ja relvade salakaubaveo ning kuritegelikku ühendusse kuulumise eest.

Politseikomandöri Francesco Ratta sõnul otsis mehe elamist läbi 50 politseiniku ning salatoa avastamine nõudis väga tähelepanelikku silma. Garderoobi taga asunud salatoas oli lisaks madratsile ja ventilaatorile ka vett ja natuke raha.

Antonio Pelle arreteeriti ja pandi vangi 2008. aastal. Kolm aastat hiljem õnnestus tal põgeneda ajal, kui ta viibis haiglaravil.

Calabria maffia on viimase kahe kümnendi jooksul narkoäri ajades kasvanud üheks kõige rikkamaks ja tugevamaks kuritegelikuks ühenduseks Itaalias, vahendab Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles