Video: Popocatépetl'i vulkaan purskas taas, tuhk jõudis pealinna

Kaspar Virks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehhiko linna Amecameca elanikud olid eile ametis oma autode puhastamisega, sest öösel laavat ja tuhka 2,5 km kõrgusele pursanud Popocatépetl'i vulkaan mattis linna tuhakihi alla. Tuhka tuli aga nii palju, et see jõudis ka Mehhiko pealinna.

“Hommikul langes ikka väga palju tuhka. Vulkaan oli aktiivne terve öö ning kahe ja kolme ajal võis kuulda ka plahvatusi,” ütles Amecameca elanik Eric Servantes.

Popocatépetl on Mehhiko aktiivseim vulkaan, mis katab tihti lähedal asuvad linna tuhakihi alla. Nädalavahetusel aset leidnud pursked ja plahvatused olid aga lähiajaloo ühed tugevaimad. Linnaelanikku Jose Cruz'i jättis juhtunu ükskõikseks.

“Me oleme sellega harjunud. Me ei muretse langeva tuha pärast, sest seda tuleb pidevalt ja me oleme harjunud. Mõnikord mõjutab see meie elu natuke rohkem kui muidu, aga siis kasutame kirurgilise maske ja me ei pane seda tähelegi,” ütles Cruz.

Tuhka jõudis ka Mexico City lõunapoolsetele aladele ning see paneb eksperte vulkaani tähelepanelikumalt jälgima.

Ametnikud andsid juhtunu tõttu välja kollase taseme hoiatuse ning see soovitab linnaelanikel püsida siseruumides ning väljas liikudes katta suu ja nina maskiga. Lisaks tuleb silmi ja suud aegajalt puhastada puhta veega. Vulkaanist soovitati hoida 12 km raadiuses eemale.

Mehhikos asub umbes 3000 vulkaani, kuid neist ainult 14 on aktiivsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles