Video: Times Square'il näidatakse Hiina propagandavideot Lõuna-Hiina mere kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

New Yorgis näidatakse Times Square'il ühel hiiglasliku ekraanil Hiina propagandavideot Lõuna-Hiina mere vaidlusaluste saarte kohta. 19 meetri kõrguse ja 12 meetri laiuse ekraani omanik on Hiina riiklik uudisteagentuur Xinhua. 3-minutilist videot mängitakse hiiglaslikul ekraanil viis korda tunnis kuni 3. augustini.

Lühikeses videos näidatakse kaadreid Lõuna-Hiina mere saarte kohta ning ühtlasi tuuakse välja, et just hiinlased olid need, kes saared esimesena avastas. Ajalooliste ja juriidiliste faktide abil kinnitatakse Hiina ümberlükkamatut suveräänsust vaidlusalustel saartel.

Lisaks toetavad propagandistlikus videos Hiina seisukohta ka mõned poliitikud, kes lükkavad ümber rahvusvahelise kohtu otsust, mille järgi kuuluvad saared Filipiinide mõjualasse ning Hiinal pole nende üle õigust.

Pärast vastava kohtuotsuse välja kuulutamist 12. juulil teatas Hiina välisministeerium, et ei aktsepteeri ega tunnusta kohtu otsust. Lisaks teatati õigusest kehtestada Lõuna-Hiina merel õhutõrje tuvastustsoon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles