Video: «Pokemon Go» on vallutanud ameeriklaste telefonid

Kaspar Virks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalal avalikustatud mobiilimäng «Pokemon Go» on vallutanud ameeriklaste mobiiltelefonid. Pokemoni korporatsiooni loodud mäng koostöös Niantic'u ja Nintendoga saadab mängijad tänavatele 1990. aastatel Jaapanis loodud Pokemoni karaktereid otsima.

“Ma arvan, et see on väga lahe idee, sest see ajab sind kodust välja ning mängu abil saab tutvuta uute inimestega,” ütles 32-aastane Henry Mendez.

Viis päeva pärast avalikustamist on mängu näiteks Androidi telefonidele rohkem alla laetud kui populaarset Tinderi kohtinguaplikatsiooni ning Pokemon Go aktiivsete kasutajate arv on uuringufirma SimilarWeb järgi peaaegu võrdne Twitteri kasutajate arvuga.

Reutersi teatel võib sotsiaalmeediast leida teateid mängijatest, kes telefoni liialt süüvides kaotasid ümbritseva keskkonna suhtes tähelepanu ning seetõttu komistasid või kukkusid.

“Ma jalutasin asjadele otsa. Nüüd ma püüan tänaval vähem mängida,” ütles Mendez.

Kuna mäng kasutab lisaks mobiiltelefoni kaamerale ka GPSi, siis kasutasid hajameelseid mängureid ära vargad. Nii tõusis eelmisel nädalavahetusel varguste ja röövimiste arv Missouri osariigis Saint Louis'e linnas. Vargad meelitasid mängijaid kõrvaltänavatele ning röövisid nad paljaks.

Wyomingi osariigis leidis tütarlaps Pokemon Go'd mängides aga vees hulpiva surnukeha.

“Ma tahtsin saada vee Pokemoni, seega ma läksin jalutama, et see Pokemon leida,” ütles laiba leidnud Shayla Wiggins, “ma helistasin hädaabisse ning nad ütlesid, et ma ootaks tee ääres politseiametnikku.”

Pokemon Go'd mängitakse päevas keskmiselt 43 minutit, mis on rohkem kui kasutajad veedavad aega WhatsApp'is või Instagramis. Lisaks on alates mängu avalikustamisest rallinud Nintendo aktsiad.

Mäng on esialgu saadaval vaid USAs, Austraalias ja Uus-Meremaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles