Video: politsei kasutas puudega boliivlaste vastu pipragaasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Protesteerivad puudega boliivlased, kes alustasid märtsi lõpus 232 km pikkust matka riigi pealinna jõudsid eile lõpuks sihtpunkti. Pealinnas ootas neid aga märulipolitsei, kes oli tee valitsushoone juurde sulgenud kahe meetri kõrguse aiaga.

Mõned meeleavaldajad muutusid vägivaldseks ning nad hakkasid tänavale püstitatud tara lõhkuma. Politsei oli rahva laiali ajamiseks sunnitud kasutama pipra- ja pisargaasi. Tosinkond inimest vajas juhtunu tõttu esmaabi.

Puudega boliivlaste toetus on praegu 144 dollarit aastas, kuid meeleavaldajad soovivad, et nende toetus oleks 72 dollarit kuus. Boliivia siseministri Carlos Romero sõnas, et meeleavaldajate nõudmised on ebaratsionaalsed ning toetuse tõstmine sellises mahus on võimatu.

Boliivia puudega inimesed on juba kuid protesteerinud valitsuse otsuse vastu mitte tõsta nende toetust ning tähelepanu saamiseks tehakse ekstreemsusi. Lisaks jalgsimatkale pealinna riputasid mõned protesteerijad ennast märtsi alguses köitega viadukti külge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles