California ülikool maksis negatiivsete postituste kustutamiseks 175 000 dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

California ülikool Davis'es maksis konsultatsioonifirmadele 175 000 dollarit, et neutraliseerida negatiivseid internetipostitusi kooli ja selle rektori kohta pärast seda, kui ülikooli politsei tekitas 2011. aastal pahameeletormi sellega, et too lasi ümber piiratud ja protesteerivaid üliõpilasi pipragaasiga. Intsident viis välja ülikooli politseijuhi vallandamiseni ning kool tõusis Ameerika meedias tähelepanu keskpunkti.

Kohalik väljaanne Sacramento Bee avalikustas dokumendid oma veebilehel. Täpsemalt sooviti otsingumootorist Google eemaldada viited juhtunust ning saavutada otsingutulemustes mõistlik positiivne tasakaal ülikooli ja selle rektori maine kohta. Ülikooli pressiesindaja Dana Topousis sõnas dokumentide kohta, et ülikool töötab selle nimel, et kooli maine oleks õiglaselt kujutatud.

Videot, kus ülikooli politsei lasi maasistuvad tudengid pisargaasiga üle, taasesitati meedias ja internetis korduvalt. Juhtunu hakkas sümboliseerima õiguskaitseorganite agressiooni Wall Streeti vastaste (Occupy Wall Street) meeleavaldajate vastu. Ülikool nõustus 2012. aasta septembris maksma üks miljon dollarit, et lahendada kohtuasi juhtunu üle.

Väljaande Sacramento Bee teatel on ülikooli strateegilise kommunikatsioonijuhtimise valdkonna eelarve pärast praeguse rektori ametisse tulekut 2009. aastast kasvanud peaaegu poole võrra kuni 5,47 miljoni dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles