Video: Mehhiko katedraali lähedalt leiti 16. sajandi Hispaania vaimuliku hauaplaat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arheoloogid avastasid Mehhikos massiivse kiviplaadi, mis katab ühe esimese preestri hauda pärast Mehhiko vallutamist eurooplaste poolt 1521. aastal. Preester maeti tõenäoliselt asteekide templisse. Avastus võib anda vastuseid evangeliseerimise kohta Mehhikos.

Hauaplaadi leidsid ehitustöölised veebruari keskel, kui nad kaevasid tänavavalgustuslampide jaoks auke. Reutersi teatel leidsid arheoloogid ka seina, mis on tõenäoliselt osa sinna 1524. aastal ehitatud esimesest katedraalist. AP teatab, et hauaplaat avastati ainult mõne meetri kauguselt praegusest katedraalist, mis ehitati eelmise katedraali asemele 1620. aastal.

Avastus annab aimu sellest, millises ulatuses Hispaania vallutajad asteekide templeid nende pealinnas pärast vallutusi esimestel aastatel taaskasutasid.

1,87 meetri pikkune hauaplaat on keskelt murdunud sinna puuritud augu tõttu. Auk tehti plaati piirkonnas mitu aastat tagasi toimunud ehitustööde käigus.

Hauakivi viiakse asteekide Suure Templi muuseumisse täiendavatele analüüsidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles