Video: Türgis ajas märulipolitsei laiali rahvusvahelist naistepäeva tähistama kogunenud naised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Märulipolitsei ajas Istanbulis laiali rahvusvahelist naistepäeva tähistama kogunenud naised. Türgi politsei tulistas naisi nende laialiajamiseks kummikuulidega. Naised pidasid demonstratsiooni kaks päeva enne ametlikku naistepäeva, sest Istanbuli linnavalitsus keelas ürituse pidamise 8. märtsil.

Kuigi Istanbuli linnapea kehtestas määruse, mis keelas meeleavalduste lubamise linnas viidates turvalisuse probleemidele, siis naisprotesteerijad korraldasid oma ürituse keelust hoolimata. Demonstratsiooni korraldas liikumine, mis seisab naiste sotsiaalsete ja majanduslike õiguste eest. Politsei ja naiste kokkupõrkeid esines ka pealinnas Ankaras.

Türgit on korduvalt kritiseeritud soolise võrdõiguslikkuse küsimustes. ÜRO 2011. aasta raporti kohaselt kasutatakse Türgis füüsilist vägivalda naiste suhtes kümme korda rohkem kui teistes Euroopa riikides. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles