Video: ka tavalisest krantsist võib saada päästeingel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmakordselt Eestis hakati koolitama hüpokoeri, kes suudavad diabeetikust peremehele märku anda, kui veresuhkur peaks langema eluohtlikult madalale tasemele.

«Iga koer, kellel on peas nina ja kes tunneb lõhna, võib saada hüpokoeraks,» kinnitas Britt Petjärv, kes on oma labradori juba mitu kuud treeninud. Hüpokoeraks sobivad väga hästi ka segaverelised krantsid, oluline on, et loom ei oleks agressiivne.  

Harjumaal Kolgakülas toimunud koolitusel oli kohal nii kutsikaid kui ka juba täiskasvanud koeri. Koerte treener Kati Ernitsa sõnul  võib õpetada vähemalt viiekuuseid kutsikaid ja koolituse maksimum vanus on kolm aastat. «Kuna see koolitus on nii pikk, siis arvestades koera keskmist eluiga, ei ole vanema looma puhul see enam mõistlik,» selgitas ta.  Kui pere on ühe hüpokoeraga koolituse läbinud, siis  järgmise abikoera oskavad nad ise välja koolitada.

Hüpokoeri koolitavad Eestis Kati Ernits ja Eliko Melb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles