Video: Costa Rical lõksus olnud migrandid saabusid Mehhikosse

Kaspar Virks
, videotoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Costa Rica ja Nicaragua piiril on alates novembrist lõksus umbes 8000 kuubalast, sest Nicaragua süüdistas oma naaberriiki humanitaarkriisi tekitamises ning sulges oma riigipiiri pärast seda, kui Costa Rica oli väljastanud umbes 1000 kuubalasele transiitviisa. Ühe migrandi sõnul võiks Mehhiko tegutsemine olla eeskujuks nii maailmale kui Ladina-Ameerikale.

Costa Rical lõksus olnud 113 Kuuba migranti saabusid eile Mehhiko piirilinna Nuevo Laredo. Grupp migrante, kelle seas on nii lapsi, rasedaid kui vanureid, saabusid Nuevo Laredosse Costa Rica linnast Liberia.

Migrantide arv Kuubalt on viimasel ajal märgatavalt kasvanud pärast USA ja Kuuba suhete normaliseerumist. Kuubalastest migrandid kardavad, et asüülitaotlemine võib nende jaoks muutuda lähiajal oluliselt raskemaks või sootuks lõppeda. Hetkel on aga migrandid lõksus kogu Costa Ricas ja Kesk-Ameerikas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles