Video: võitlus Zika-viiruse vastu on täies hoos

Kaspar Virks
, videotoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Zika-viiruse hirmus on Kesk ja Lõuna-Ameerikas hakatud hävitama moskiitosi. Peruus asuvas Chimbote linnas soovib linnavalitsus terve linna moskiitode hävitamiseks üle suitsutada ning teadlased on viiruse leviku pidurdamiseks loonud geneetiliselt muundatud moskiitod.

Chimbote linnas tehti suitsutamisega algust piirkondades, kus on palju moskiitosid ning edasi liiguti majast majja. Kuigi Peruus ei ole veel Zika-viirust avastatud, siis Chimbote linnavalitsus otsustas liigseid riske vältida. Peruu võimud suurendavad tervisekontrolli sadamates, lennujaamades ja piiripunktides.

Viiruse vastu võitlemiseks on teadlased loonud geneetiliselt muundatud moskiitosid. Kui muundatud moskiito paaritub emasega, siis nende järglased surevad ning emane ei saa haigusega nakatanud moskiitosid reprodutseerida. Teadlaste sõnul on muundatud moskiitod ohutud.

Zika-viirus pidurdab üsas loote kolju kasvu ning tõstab väärarenguga sündinud laste arvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles