Video: tormid ja tulekahjud kimbutavad maailma eri paigus igapäevaelu

Kaspar Virks
, videotoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilm on kahel viimasel päeval mänginud maailma eri paigus parajat vingerpussi. Austraalias aitab kuivus ja tugev tuul kaasa põõsatulekahjude levikule, Kuuba pealinna Havannat tabas tormi järel üleujutus, Jaapani pealinnas põhjustas ebamugavust esimene mahasadanud lumi ning Rumeeniat tabas lumetorm, kus 12 tunniga sadas maha ligi pool meetrit lund.

Austraalias möllavad põõsatulekahjud hävitasid esmaspäeval Morningtoni poolsaarel ühe kodu ning tulekahju ähvardas süüdata ka mitmeid teisi elumaju. Päästeametnike sõnul oli elanikel piirkonnast ohtlik lahkuda, sest tuli levis tugeva tuule tõttu väga kiiresti. Kuna evakueerimisega jäädi hiljaks, siis õpetasid päästeametnikud kohalikke tule eest varjuma.

Kuubat tabas pühapäeval võimas torm. Lained olid piisavalt suured, et pakkuda Havanna rannapromenaadil põnevat vaatemängu kohalikele ja turistidele, kes tulid spektaaklit vaatama ja nutitelefonidega jäädvustama. Samal ajal olid päästetöötajad ametis inimeste päästmisega üleujutatud aladelt.

Esmaspäeval sadas Jaapani pealinnas Tokyo's maha esimene lumi, mistõttu hilinesid muidu täpsed rongid ning inimesed jäid seetõttu kuni tund aega tööle hiljaks. Rongide hilinemise tõttu tekkis suur nõudlus taksode järgi. Kohaliku meedia teatel viidi 117 inimest libedal tänaval kukkumise tõttu haiglasse. Kõige paksem lumekiht sadas maha Tokyo kesklinnas, mis ulatus kuue sentimeetrini.

Pühapäeval suleti lumetormi tõttu mitmeid maanteid ja sadamaid Rumeenias, kus 12 tunniga sadas maha kuni pool meetrit lund. Paljud koolid suleti ning häiritud oli ka rongiliiklus. Mitmed Lõuna-Rumeenias asuvad külad on elektriliinidele langenud puude ja tugeva tuule tõttu elektrita. Teated hukkunutest ei ole, sest päästeametnike sõnul olid elanikud ja riik tormiks valmistunud. Lumesadu Rumeenias jätkub ning oodata on temperatuuri langemist kuni -18 kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles