TOP: Mehhiko narkoparun osutas arreteerimisel kõva vastupanu

Kaspar Virks
, videotoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehhiko valitsus avalikustas esmaspäeval video Mehhiko narkoparuni Joaquin “El Chapo” Guzman arreteerimisest. Videost on näha, kuidas merejalaväelased tulistavad relvadest ning heidavad granaate kui nad tungivad hoonesse.

Kui merejalaväelased lõpuks teisele korrusele asunud magamistuppa jõudsid, oli peamine kahtlusalune põgenenud salaukse kaudu, mis asus esimesel korrusel olnud riietusruumi peegli taga. Salaukse taga oli keeruline tunnel, mis viis linna vihmavee äravoolusüsteemi. Seejärel küsiti toast asunud naiselt mitu korda “kus ta on”, mille peale naine vastas korduvalt “ma ei tea”. Merejalaväelastel võttis 90 minutit aega, et leida sissepääs tunnelisse, mille kaudu narkoparun põgenes. Merejalaväelased leidsid tunnelisse sissepääsu otsimise ajal majast veel teisegi pooleli oleva tunneli. Kahtlusalune veetis tunde maa all, kuid ta pidi sealt lõpuks väljuma vihma tõttu. El Chapo väljus vihmaveesüsteemist 1,5 km eemal asunud bensiinijaamas ning varastas sealt auto. Mees arreteeriti hiljem. Merejalaväelased tapsid reidi käigus viis narkoparuni käsilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles