Video: kolm nädalat sõprade juures

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haavatud praporštšik Oleksandr Gudim saabus Eestisse taastusravile 30. novembril. Koos temaga tulid siia ka polkovnik Oleg Ostapetš, reamees Oleksei Sokolovski ja anonüümseks jääda soovinud sõdur. Polkovnik sai haavata 1. veebruaril Debaltseve linnas ja Sokolovski 17. veebruaril Donetski lennuvälja ümbruses.

Ukrainlased said ravi Rapla lähedal asuvas Seli tervisekeskuses, kus hoolitsetakse ka Eesti kaitseväelaste eest. Taastusraviprogramm sisaldas erinevaid vanne, massaaže, ravivõimlemist, venitusravi, aparaatset füsioteraapiat, soojaravi jpm.

Ukrainlaste grupp oli Eestis kuni 18. detsembrini. Hetkeseisuga on Seli keskuses taastusravi saanud kokku üheksa haavatud Ukraina sõjaväelast.

Kaitseministeerium kavatseb järgmisel aastal jätkata Ukraina relvajõudude abistamisega. Praegu käivad läbirääkimised, kuidas ja millises mahus seda saaks korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles